Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев изпрати писмо до ОИК – Плевен във връзка с отсъствията от заседания на Методи Петков

Мартин Митев изпрати писмо до ОИК – Плевен във връзка с отсъствията от заседания на Методи Петков

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев изпрати днес писмо до Общинска избирателна комисия – Плевен във връзка с поредицата отсъствия от заседания на задържания общински съветник Методи Петков.

„Във връзка със спазване на разпоредбите на чл.30, ал.4, т.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Ви информирам, че общинският съветник Методи Петков не е участвал в общо 4 заседание на Общински съвет – Плевен, считано към днешна дата“, се посочва в Уведомлението, изпратено от Мартин Митев до Ярослав Димитров – председател на Общинска избирателна комисия. В документа са посочени и датите на заседанията, на които Петков не е присъствал тази година – две на 28 юли, сесията на 25 август и тази на 29 септември. Към Уведомлението до ОИК – Плевен е приложено и копие от молбата, внесена  от Методи Петков до председателя на Общински съвет – Плевен във връзка с отсъствието му от заседанието на 25 август за произнасяне по компетентност.

Съгласно цитирания по-горе текст от ЗМСМА, „…пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно когато, без да е уведомил писмено председателя на Общинския съвет за неучастието си в заседанието на съвета по уважителни причини – служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в 3 поредни или в общо 5 заседания на Общинския съвет през годината“.

С определение на Апелативен съд Велико Търново общинският съветник от ДПС – Методий Петков, беше задържан  под стража за  нанесен побой и грабеж на трима плевенчани  на  язовир до село Каменец.  Методи Петков и още две лица /Мариян Б. и Христо П./ са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен, за това, че през нощта на 26 срещу 27 .07.2016 г , в околностите на с. Каменец, обл. Плевен, в съучастие и с други неизвестни лица, извършили грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда и отнемане на сумата 200 лева на единия пострадал мъж. Повдигнато им е обвинение и за  хулиганство и упражняване на принуда по отношение на пострадалия /карали го насила да консумира прясно уловената риба/.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...