Начало / Общество / Кметът отново с апел: Пазете, не рушете

Кметът отново с апел: Пазете, не рушете

По повод предстоящата проверка на обектите в Плевен, изпълнени по европроекти, кметът Георг Спартански отново отправи апел към плевенчани да пазят и да не рушат изграденото. То може да е създадено с европейски средства, но поддръжката и ремонтите са единствено за сметка на общинския бюджет, тоест със средства на всеки един от нас, подчерта кметът. За пореден път той обясни, че санкциите са жестоки, ако обектите не се стопанисват във вида, в който са предадени и одобрени. За съжаление всеки ден се налага да бъдат ремонтирани счупени пейки, сменяни счупени кошчета, ремонтират се детски и фитнес площадки.

За илюстрация на вандализма и разрушителните инстинкти на някои граждани кметът показа снимки, изпратени му чрез  Фейсбук. На тях се вижда съборен заслон на спирка. От фирма „Инжстрой” са реагирали и спирката вече е ремонтирана.

В края на седмицата проверяващата комисия, в която е зам.-министър Деница Николова от МРРБ, ще започне оглед на изградените с евросредства обекти в града. Оглед ще бъде направен на площад „Възраждане”, депото за битови отпадъци, Панорамата и Кайлъка.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...