Акценти
Начало / Култура / Маестро Найден Тодоров: Фестивалът Лауреатски дни ”Катя Попова” е в сърцата на хората

Маестро Найден Тодоров: Фестивалът Лауреатски дни ”Катя Попова” е в сърцата на хората

Международният фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” е фестивал, за който много се говори както в България, така и зад граница.  Щастлив съм, че след няколко тежки години, фестивалът отново набира скорост, става важен и популярен и е там, където му е мястото – в сърцата на хората. Това каза маестро Найден Тодоров, който застана на диригентския пулт при откриването на 30-то издание на музикалния фестивал с операта „Тоска” снощи на сцената на ДКТ „Иван Радоев”.

Това е негово второ участие в Лауреатските дни. Той сподели, че пази „страхотни спомени” от първото си гостуване, когато е дирижирал Софийската филхармония. Надявам се, че с това гостуване ще имам нови страхотни спомени, каза Маестрото.

За Плевенска филхармония той каза, че е чудесен оркестър. „Възприемам този вид спектакли като една закачка към Община Плевен и Министерството на културата, че Плевенската опера още не е загинала и може отново да я има. И аз съм убеден, че отново ще съществува”, изтъкна Найден Тодоров и изрази увереност, че съществуването на Плевенска филхармония не може да бъде проблем за съществуването на Плевенската опера и даде за пример Виенската опера, в която свири Виенската филхармония.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...