Акценти
Начало / Крими / Предадоха на съда бащата, който нахлу в НУИ „Панайот Пипков” в Плевен и се саморазправя с ученици

Предадоха на съда бащата, който нахлу в НУИ „Панайот Пипков” в Плевен и се саморазправя с ученици

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 44-годишния Милен А  Плевен за извършени от него две престъпления – причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

Обвинението срещу Милен А. е за инцидент от началото на тази година, когато той нахлу в НУИ „Панайот Пипков“ и нанесе побой над двама ученици от горните класове, които преди това се сбили с неговия син. Предизвикан от спречкването между децата, Милен А. решава да потърси сметка за нанесените травматични увреждания на сина си и влиза в сградата на Музикалното училище по време на междучасието. В стая, оборудвана като ателие по скулптура, намира детето, което се е било със сина му и още един техен съученик. Милен А. удря едното дете със стол по гърба, а на другото нанася удар в областта на лицето. През цялото време той гневно крещял на момчетата: „Ще Ви убия бе!…“Ако кажете на родителите си, не ме интересува, ще убия и Вас, и тях!.. През това време единият от пострадалите успял да избяга от стаята и повикал класния си ръководител и охраната на училището, които прекратили инцидента.

Двете пострадали момчета възприели сериозно заплахите на Милен А. и когато си тръгвали от училище споделили със своя преподавателка, че се страхуват дали той не ги причаква пред сградата.

Сигнал за инцидента е подаден в Първо  РУП – Плевен едва на следващия ден – 16.02.2016г., от родител на едно от пострадалите деца. Незабавно е уведомена Районна прокуратура – Плевен и е образувано Бързо производство. Извършителят Милен А., след кратко издирване, е задържан и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която и до настоящия момент не е изменена.

Предстои делото да бъде разгледано в Районен съд – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...