Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / Любомир Ламбев: Хората негодуват срещу съкратени курсове по линията Плевен-Гривица

Любомир Ламбев: Хората негодуват срещу съкратени курсове по линията Плевен-Гривица

„Хората в село Гривица негодуват и с право. От няколко дни не спират да ми звънят. Изпратил съм отрицателно становище още когато ме уведомиха, че съкращават курсовете по автобусната линия Плевен-Гривица и Гривица – Плевен, но никой не го е взел под внимание”. За това сигнализира кметът на село Гривица Любомир Ламбев. Проблемът е, че от няколко дни е в сила ново разписание на въпросната автобусна линия, според което последният автобус от Плевен към селото е в 18,00 часа.

 „Вече е гласувано на сесия и тази точка е приета с 34 гласа „за”, 4 „против” (трима от които от ПП АБВ) и двама „въздържал се”. За мен това не е нормално. Никой не си е направил труда да се замисли поне учащите, работещите в града кога свършват училище и работа и дали ще могат всички да си осигурят личен транспорт да се прибират вечер. Учениците втора смяна са до 19,20 ч. Много от работещите в Индустриалната зона също разчитат на този транспорт”, категоричен е кметът.

Преди промяната в разписанието курсовете са били 14, последният от които в 22,30 часа. Сега са 8, намалени са и сутрешните курсове. Ето и становището, изпратено от кмета на Гривица Любомир Ламбев преди гласуването на септемврийската сесия:

„Г-н Яков,

Изпращам Ви становище във връзка с предложението на „Планета Транс“ЕООД да бъдат съкратени курсове по автобусна линия Плевен – Гривица и Гривица – Плевен поради липса на пътници.

Тази автобусна линия се използва не само от гражданите на село Гривица /работещи, пенсионери, ученици/, а също и от пътуващите до лозята в местността „Нежовец“ и работещите в индустриалната зона на гр.Плевен.

Кметство с. Гривица, заедно с гражданите от селото, направихме обсъждане по предложението на превозвача „Планета Транс“ЕООД за съкращаване на голяма част от курсовете и смятаме, че в този летен сезон, когато пътуващите ученици са във ваканция и работещите – в отпуск, е нормално да намалее броят на пътниците.

Не сме съгласни със съкращаването на маршрутните разписания по горепосочената линия. Поради това становището е отрицателно.”

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...