Акценти
Начало / Култура / Любовта между Шанел и Стравински оживява в премиерен спектакъл на Драмата

Любовта между Шанел и Стравински оживява в премиерен спектакъл на Драмата

Драматичен театър

„Пролетно тайнство” на режисьора Бойко Илиев е премиерното заглавие на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен през месец април. Спектакълът ще бъде представен на 27 април. В ролите зрителите ще видят Парашкева Джукелова (Коко Шанел), Веселин Плачков (Игор Стравински) и още Йоана Буковска и Красимира Кузманова.

На 2 април на Голяма сцена плевенските актьори излизат за представлението на „Играем Шекспир”, чиято премиера предстои на 30 март. Спектакълът ще може да бъде видян още на 14, 16 и 29 април от 19 часа.

Продължават представленията на „Отворена брачна двойка” – на 6 април от 18 часа, а на 8, 16, 22 и 28 април от 19 часа.

За пропулсналите да гледат „Световъртеж” през следващия месец ще има две представления – на 23 и 30 април от 19 часа на Голяма сцена.

За децата също ще има премиерно заглавие – образователният спектакъл „Екокарнавал”. Той ще бъде представен в Камерна зала на 16 април от 10.30 часа. Спектаклите на „Малкият мук“ са на 3 април  от 10 часа, на 14 април от 11.30 часа, на 15 април  от 14 часа  и на 24 април  от 10.30 и 14 часа на Голяма сцена.

През следващия месец в програмата на Драматичния театър са заложени и три гостуващи спектакъла. На 7 април е моноспектакълът на Николай Урумов – „Дневникът на един луд“ на  ДТ Хасково, режисьор Лили Абаджиева. На 8 април ТК „Вива арте”  представя „Око под наем“ с Асен Блатечки, а на  21 април в Плевен гостува ДТ Благоевград с  „Гераците”.

Плевнските театрали ще направят и две турнета през април – в Русе с „Женитба” на 1 април и на 17 април в Червен бряг с „Последният полов атлет”.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...