Акценти
Начало / Икономика / В Плевенско са подписани 14 договора по Националната програма за енергийна ефективност

В Плевенско са подписани 14 договора по Националната програма за енергийна ефективност

Областна администрацияДо момента Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева, съвместно с кметовете на общините и представителя на Българска банка за развитие е подписала 14 договора по Националната програма за енергийна ефективност.

8 са подписаните договори на сдружили се кооперации в гр. Плевен, 4 в гр. Левски и 2 в гр. Гулянци, информират от Областната администрация.

„ Екипът на областна администрация работи в изключително стегнат порядък. Договорите се подписват без никакво закъснение. Инициативата на гражданите обаче е водеща в този процес”, подчерта Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева. Тя допълни, че възможността за реализиране на дейности във връзка с повишаване на енергийната ефективност на жилищните блокове с над 35 апартамента е шанс за подобряване качеството на живот на хората и удължаване експлоатацията на старото жилищно строителство по индустриален способ. Именно, за да бъдат стимулирани гражданите и да бъдат категорично разсеяни всички спекулации в началото на февруари в Плевен бе министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Надявам се темповете да се ускорят, за да може Област Плевен и нейните жители съответно да се възползват в максимална степен от възможностите, предоставяни от програмата”, допълни областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Областна администрация Плевен и общините на територията на областта са на разположение на гражданите, за да улеснят максимално процедурата по подготовката на документите за кандидатстване за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...