Акценти
Начало / Образование / Започна инициативата „С тениска на бала” в подкрепа на абитуриенти-сираци

Започна инициативата „С тениска на бала” в подкрепа на абитуриенти-сираци

С тениска на бала 4За поредна година стартира дарителска инициатива „С тениска на бала“, която Мото-Пфое ЕООД организира в партньорство с Българския червен кръст в продължение на близо две десетилетия, информират от Регионален инспекторат по образованието – Плевен. Програмата е за подпомагане на абитуриенти-сираци и досега е реализирала 17 издания.

До 2013 г. ежегодно са подпомагани между 50 и 70 зрелостници без родители в София като са събирани средства от клиенти и партньори за абитуриентски им бал. През 2014 г. обхватът на традиционната подкрепа към завършващите средно образование деца без родители е разширен. Чрез благотворителната инициатива вече се набират и даряват средства за допълнителното образование и квалификация на зрелостниците-сираци във висше учебно заведение или център за професионално обучение. Програмата е национална и общодостъпна.

И тази година зрелостниците могат да се информират за програмата на сайта: http://www.steniskanabala.bg. Всички желаещи да се включат в нея и да облекат на бала или изпращането си символа на кампанията – тениска, която Мото-Пфое им предоставя срещу дарение от 20 лв. в полза на съучениците им в неравностойно положение, могат да научат от сайта подробности.

През изминалата година общо 19 абитуриента от випуск 2014, лишени от родителска грижа, са кандидатствали и са получили еднократни стипендии по 2000 лева, всяка за по-нататъшното им обучение във ВУЗ. Информацията за хода на дарителската кампания през миналата година е ясна и прозрачна за всички, благодарение на ежедневното обновяване на постъпленията на сайта. Този подход ще се запази и при предстоящата кампания, адресирана към випуск 2015. На посочената интернет страница е качен и регламентът за кандидатстване.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...