Акценти
Начало / Общество / Любка Александрова: Левски е мяра за вярна посока и сме щастливи, че я имаме

Любка Александрова: Левски е мяра за вярна посока и сме щастливи, че я имаме

Днес  в  град Левски отбелязаха  179  години от  рождението на Васил Левски  и 71 години от обявяването на селището за град. Празничният ден започна с детски карнавал на  откритата сцена пред Общината.  Децата от ЦДГ „Слънце” и ОДЗ „Локомотив” и Детска ясла „Еделвайс” в град Левски посветиха на празника на града необикновена приказка. Карнавално веселие с детски герои обагри сцената с красотата на младостта, музиката, песните и танците .

P1720379

 Официалната церемония по отбелязване на двете годишнини започна с издигане на националния флаг и на знамето на град Левски в присъствието на официалните гости – заместник председателят на 43-то  НС Иван Иванов , народният представител Владислав Николов , арх .Бойко Балтаков – зам.областен  управител на област Плевен.

Кратко слово за паметния ден   в българската история – раждането на българския Апостол на Свободата и празник на града, избрал преди повече от 100 години да носи името Левски,  направи Виолета Видулова.

 Да сме  горди, независими и целеустремени, да следваме заветите на Васил Левски, да имаме съгласие за големите дела в името на България, пожела в приветствието си зам. – председателят на НС Иван Иванов.

P1720521

„Левски е част от нас , а ние сме част от него.Васил Левски е най-истинската мяра за вярна посока и  е шанс, че ние я имаме. Шанс е да живеем с мисълта, че носейки това свещено име ние сме най-задължени да следваме  неговия идеал, да обичаме народа си както той го е обичал, да притежаваме поне част от неговата смелост да са бори с предизвикателствата по пътя и почтено и всеотдайно да изживеем живота си”, каза в приветствието си кметът на Община Левски Любка Александрова.

Празнични приветствия поднесоха също народният  представител Владислав Николов и председателят на Об С Левски Дочко Дочев.Поздравителен адрес за празника от Областния управител на област Плевен Ралица Добрева прочете ахр .Балтаков.

С цветя  и венци жителите на град Левски  и гостите на празника на града  обсипаха паметника на Васил Левски.

P1720649

Песен за Апостола и стихове за Васил Левски изпълниха децата от Фолклорна формация „Северняшка огърлица” с ръководител Мариета Аспарухова .

Празничният ден ще продължи с откриване на изложба- базар  на картини –  живопис и  графика , творби на  приложни изкуства на  10 художници от община Левски  и  община Павликени.  В празничния  концерт участие ще вземат  Мажоретен състав – гр.Левски, актьорът Илко Иларионов, Певческо студио „Румина”гр.Велико Търново,Антония Маркова, солист на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и  участник в  „Гласът на България“ и Musik Idol Той ще  започне в  20.00ч. на откритата сцена пред Община Левски.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...