Акценти
Начало / Спорт / Лъвовете на „Петромакс” със седем шампионски титли от национален фестивал

Лъвовете на „Петромакс” със седем шампионски титли от национален фестивал

petromax (1)

Национален фестивал по бойни изкуства се проведе на 2 и 3 ноември в столичната зала „Универсиада”. В състезанието взеха участие над 300 състезатели, като осем от тях са представители на Клуб по бойни изкуства „Петромакс” – Плевен. Лъвовете на „Петромакс” спечелиха седем шампионски титли.

Ивет Горанова, възпитаничка на Спортно Училище  „Георги Бенковски”, стана шампион в дисциплината карата в категория над 50 кг. Горанова се окичи със злато и в ката индивидуално. Ивет не пропусна и Националната купа по джу джицу, където стана шампион при система „файтинг” в категория до 52 кг. за възрастова група 15-17 год.

Другата възпитаничка на Спортното училище в клуба – Габриела Горанова, се класира първа в карате, категория до 63 кг.  Златен медалист е и Теодор Димитров  в категория до 52 кг. /родените 200-2001г./. В категория до 70 кг. /родените 1999-1998г./ шампион стана Преслав Събев., а Валентин Сачански е шампион в категория до 35 кг./родените 2002-2003 г/.

С бронзови отличия завършиха състезанието Виктория Росева, Николай Асенов, Евгени Михайлов.

Един от каратеките на КБИ „Петромакс” е с  вицешампионска титла при семи-контакт в категория до 50 кг. по кик-бокс  при родените 2000 г.

Организатори на Националния фестивал по бойни изкуства са Спортна асоциация-МВР, Централен полицейски таекуон-до клуб, Централен полицейски карате и джу джицу клуб и Българска федерация по кендо. Официалното откриване на Фестивала направи комисар Иван Младенов – главен секретар на Спортната асоциация на МВР.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...