Акценти
Начало / Крими / Лишен от свобода в затвора в Белене поиска 25 000 лв. обезщетение – било му тясно и тъмно

Лишен от свобода в затвора в Белене поиска 25 000 лв. обезщетение – било му тясно и тъмно

Затворник поиска обезщетение за дискриминация в размер на 25 000 лева. Производството е образувано в Административен съд – гр. Плевен по искова молба на Ж.Г.Г. против Главна дирекция ”Изпълнение на наказанията” /ГДИН/. Първоначално исковата молба е предявена пред СРС, който с определение от 25.02.2015 г. е изпратил делото по подсъдност на Административен съд-София град. С определение от 08.02.2016 г. делото е изпратено по подсъдност на настоящия съд за разглеждане, тъй като адресът на ищеца е Затвор – Белене.

В исковата молба се твърди, че ищецът е подложен на пряка дискриминация, като е поставен в условия на по-неблагоприятно третиране от останалите лишени от свобода при същия или сходен режим на изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, на които са предоставени по-благоприятни условия за изтърпяване на наказанието, изразяващи се в достатъчно жилищна площ, отопление, осветление и проветрение.

Съдът е оставил без разглеждане и е върнал исковата молба на лишеният от свобода Ж.Г., а производството по делото на Административен съд-Плевен е прекратено.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...