Акценти
Начало / Последни новини / Лев Инс и Сборная излизат за БГ Суперкупата с мисъл за Словения

Лев Инс и Сборная излизат за БГ Суперкупата с мисъл за Словения

Лев Инс /София/ и Сборная /Благоевград/ излизат тази вечер в Плевен за поредния си трофей – Суперкупата на България. /През отминалия сезон – Лев Инс спечели Лига България, Сборная – Шампионска лига./ Двубоят започва в 18:00 часа в спортен комплекс „Замъка”, а негови арбитри ще са бившия футболист на плевенските Спартак и Белите орли – Мариян Блажев и Стефан Фиданов. Всичко вече е готово. Това обяви на завършилата преди малко пресконференция президента на Българската асоциация по мини футбол /БАМФ/ – Плевен Димитър Николов. С него бяха и представителите на съперниците. Те бяха категорични, че ще хвърлят всичко за трофея, но мислите им са насочени към участието в клубната шампионска лига, която ще се проведе в Словения между 7 и 10 септември.

„Миналият сезон бе добър за нас, тъй като спечелихме всичко. Надявам се тази вечер да прибавим и суперкупата. Вече се настройваме и за участието ни в Словения. Целта ни там е за покажем, че в България има добри момчета. Най-важното е обаче днес и следващия уикенд да се радваме на хубави моменти, защото футбола преди всичко е здраве“, заяви мениджърът на Лев Инс – Симеон Иванов. В неговия тим има играчи преминали през детско-юношеските школи на столичните клубове – Левски и Септември. Те обаче не са играли професионален футбол.

„Най-важното е днешния мач да мине без контузии, защото искаме да сме в пълен състав за турнира в Словения. Освен съревнование, футбола е и удоволствие. Участваме вече пет години и една от причините за това е отличната организация, дело на БАМФ. Имаме в отбора момчета, които са играли професионален футбол. Двама от тях днес ще участват – Станислав Бачев /бивш футболист на Пирин-Благоевград, Литекс-Ловеч и Берое-Стара Загора/ и Георги Даскалов. Най-големия ни коз обаче е, че всички сме приятели“, каза мениджъра и капитан на Сборная – Радослав Александров.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...