Акценти
Начало / Култура / Красота и любов в изложбата на Убавка и Костика – фото разходка

Красота и любов в изложбата на Убавка и Костика – фото разходка

Няма нищо  по-хубаво от таланта на художника, съумял да превърне безкрайния празник на изкуството във всеобщо  тържество. Убавка и Костика правят точно това с техните живописни и пластични творби, представени в общата им изложба, каза при откриването й вчера в Арт център Плевен Светла Тончева, уредник в галерията.

„Страстно, почти  фанатично двамата са отдадени на правеното на картини и пластики – зрели, дълбоки, мъдри, благородно овладени. Но винаги с професионализъм и много любов. Красота и любов, и едни ръце, които оставят за бъдещето красотата на вчера и днес”, анализира Тончева.

Специални поздрави двамата художници получиха от кмета Георг Спартански, който сподели, че е поразен от скромността и човечността на Убавка и Костика. „Тези хора носят кръста си. Нека в светлината на празничното очакване на възкресението на доброто и на красивото да не забравяме да казваме „благодаря” на хора като тях, които не са свикнали да си пробиват път с наглост и агресия, а разчитат само на това, дадено им от Бог – талантът на две ръце и душа, с която правят прекрасните си творби”, каза Георг Спартански.

Развълнувани от думите Убавка и Костика благодариха на всички, уважили техния празник. „Благодаря ви, че дойдохте да видите творчеството ни, това, с което ние живеем”, с поклон към препълнената изложбена зала каза Убавка Тончев.

Предлагаме ви една разходка в снимки сред изящните пластики и цветните емоции на Убавка и Костика. Изложбата ще остане отворена до 23 април. Не я пропускайте!

Следваща Предишна
Следваща Предишна

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...