Акценти
Начало / Икономика / За близо 8 млн. лева ремонтират пътя Червен бряг – Чомаковци

За близо 8 млн. лева ремонтират пътя Червен бряг – Чомаковци

Първа копка на рехабилитацията на 9.5-километров участък,  който преминава през Червен бряг и Чомаковци беше направен вчера. Третокласният път е основна комуникационна връзка между областите Плевен и Ловеч и осигурява бърз достъп до автомагистрала „Хемус“ и фериботния комплекс Оряхово – Бекет. Предвижда се цялостна подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ще бъде подменена и 700 метра от паважната настилка на ул. „14-ти септември“ в Червен бряг, която съвпада с третокласния път. Основно ще бъдат ремонтирани мостовите съоръжения над р. Златна Панега в Червен бряг и над р. Бриша в с. Чомаковци.

„С изпълнението на ремонта ще се реши проблемът с моста към Чомаковци, който е в аварийно състояние от 2002 г. Сега той предстои да бъде изцяло премахнат  и на мястото на съществуващото съоръжение ще бъде изграден нов мост над река Искър“, каза на церемонията депутатът Пламен Тачев.

На събитието присъстваха още  Ивайло Иванов – председател на ОбС – Червен бряг, инж. Данаил Вълов – кмет на Общината, директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“  Николина Чапанова, директорът на Областно пътно управление – Плевен инж. Ивайло Денчев, общински съветници, представители на строителя, надзора и др.

Общата стойност на проекта е 7 781 254,75 лв. с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 6 614 066,53 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 1 167 188,21 лв. с ДДС.

Срокът за изпълнение на обекта е 15 месеца.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...