Акценти
Начало / Икономика / Аутлет с модели от престижни италиански дизайнери отваря в Плевен

Аутлет с модели от престижни италиански дизайнери отваря в Плевен

Официалното откриване е тази събота

Облекла, обувки и аксесоари от най-престижни италиански модни дизайнери – Джорджо Армани, Роберто Кавали, Версаче, Долче и Габана, и Москино, които само до преди година-две са били по витрините на скъпите италиански бутици, ще могат да бъдат купени на много изгодни цени от пътуващия аутлет, който този петък отваря в Панорама МОЛ Плевен.

Ще  се предлагат  колекции „първа” и „втора линия” и маниаците на маркови дрехи със сигурност ще бъдат привлечени от възможността да се сдобият с брандирана дреха на цена с 65 до 80 на сто по-ниска от оригиналната.

Аутлетът, с красноречивото име „Italiano Vero” (Истински италианец) предлага почти цялата гама от една линия на Джорджо Армани, по-фешън и по-младежки облекла на Москино, както и облекла от класическата линия на бранда. От линията на Версаче дамите ще могат да открият модели и цветове, които това лято ще са голям тренд, казва собственикът на пътуващия аутлет Енрико Караваджо. За мъжете ще е предизвикателство изборът на риза от колекцията на Роберто Кавали. Синьор Караваджо е горд, че на този щанд е и фамилният им бранд Караваджо – истинско италианско изкуство в качеството на платовете и изработката, достойно за наследник на известния художник Караваджо. От колекцията „втора линия” на Кавали има модели до 52-ри размер. От „първа линия” на Кавали се предлага разнообразие от бански костюми, като към всеки един има горна част. Долче и Габана са представени с колекция мъжки, дамски и детски обувки. Истинска находка за дамите ще са сандалите от змийска кожа на прочутия бранд, които в Италия са били на цена от 2 000 евро, а тук се предлагат за 370 лв.

В аутлета има също 20 000 различни облекла, италианско производство, които ще се продават на цени от 10 до 30 лв. за брой. За търговци, които купуват в по-големи количества от тези облекла, има допълнителни отстъпки.

Официалното откриване на пътуващия  аутлет „Италиано веро” ще е в събота, 7 април, в Панорама мол Плевен, ет. 1.

Енрико Караваджо открива първия си  пътуващ аутлет преди 18 години. В началото разполагал магазините си на огромни площи по време на панаирни изложения. Като запазена марка на аутлетите му били по едно Ферари, Мазерати и Ламборгини, които задължително били паркирани пред магазините, за да привличат клиенти. „Където и да отидем, след нас пристигаха и екипи на водещите канали на италианската телевизия. Използвахме всички възможни инструменти за комуникация и средно за един месец аутлетите бяха посещавани от 25 000 човека”, разказва синьор Караваджо.

След Италия пътуващият аутлет спрял в Гърция където по план трябвало да бъде един месец, но поради големия интерес останал три месеца. Последвали Словения, Хърватия, Швейцария, Франция. Кризата в Италия временно спира пътуванията. До 2013 г., когато открива пътуващ аутлет във Варна.Тази година отново се е върнал в България. След Плевен, лятната обиколка на пътуващия аутлет ще включи още  Стара Загора, Бургас,  Варна, Добрич. Последната спирка ще е в София. След което ще последва зимен тур в същите градове. С тези два тура, които ще завършват в София синьор Караваджо иска да покаже пред модните къщи, с които работи, че е сериозен търговец, който може да реализира големи продажби. „Това довери е много важно за мен, защото ми позволява да поставям във фирмени чанти, закупената стока. А всяка дама би се радвала да излезе от магазина с фирмена чанта на Кавали, Армани, Версаче”, изтъква Енрико Караваджо.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...