Акценти
Начало / Любопитно / Краси Радков и Пе4енката екзалтираха публиката на благотворителен концерт в Плевен

Краси Радков и Пе4енката екзалтираха публиката на благотворителен концерт в Плевен

DSCN4057

Над 100 музиканти и певци се включиха в благотворителния концерт „Гарнизов и приятели”, който се състоя снощи в залата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” в Плевен. Целта на събитието беше да набере средства за лечението на Христина и Иван Гарнизови, които страдат от рядкото заболяване Атаксия на Фридрайх.

Бащата на децата – музикалният педагог от НУИ „П. Пипков“ Георги Гарнизов, благодари на препълнената зала за съпричастността към битката на семейството за здравето на децата му. Той сподели от сцената, че се гордее с децата си и изрази радостта от дипломирането на дъщеря си като моден дизайнер. Момичето мечтае да следва и психология, след което да помага с арт терапия на деца.

Емоционално и вълнуващо бащата изтъкна, че лечението на децата му дава резултат, което им носи надежда, радост и е причина, за да бъдат ангажирани толкова много хора в подкрепа на тази кауза.

Събитието се превърна в много повече от концерт – то преля в топла и много човешка среща-разговор на артистите и публиката.

Диригентът на хор „Звъника“ Ваня Делийска призна, че все по-малко неща я карат да се усмихва, но тази специална вечер й дава повод за това. Тя изрази увереността си, че всички ще си тръгнат от залата по-добри и пречистени.

Ключовата дума на събитието беше приятелството, което е най-мощният двигател на начинанието.

С прекрасни изпълнения в концерта участваха Плевенската филхармония със солист цигуларят Чавдар Вълков, самият Георги Гарнизов – в ролята на солист на атрактивна огнена полка и като певец, Общинският духов оркестър, камерен състав от Балетната школа при читалище „Съгласие“, талантливият акордеонист Петър Петров от Националното училище по изкуствата „П. Пипков“. Своята чиста енергия раздадоха на публиката и възпитаниците на същото училище от перкусионен ансамбъл „Акцент“ и от фолклорния профил.

DSCN4055

Взрив за препълнената зала се оказа появата на комика Краси Радков в култовия му образ на Гацо Бацов. Със свежи смешки, характерни за стилистиката на образа, актьорът успя да донесе искрена радост на присъстващите. Непосредствено пред погледите на публиката той се превъплъти последователно и в други два любими образа – на Бойко Бирисов и Шишо Бакшишо.

DSCN3946

DSCN3968.JPG1

Специално изживяване за аудиторията бяха и многобройните изпълнения на Борис Султарийски и Цветелина Грахич. Най-атрактивна и безапелационно взривяваща аудиторията обаче се оказа бившата възпитаничка на Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ – Плевен Адреана Николова – Пе4енката. Световната шампионка по бийтбокс за пореден път защити титлата си с брилянтни изпълнения и шеметно присъствие на сцената.

DSCN4005.JPG1

Към финала на изявата своето послание за здраве, приятелство и доброта отправи от сцената и певицата Любена Нинова, която е първа братовчедка на Христина и Иван Гарнизови. Любена изпя както познати свои хитове, така и най-новото си парче, което е по музика на Краси Гюлмезов и авторски текст на певицата. Тя подари и прекрасна песен за България на присъстващите.

DSCN3919

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...