Акценти
Начало / Политика / Красимир Каракачанов: Целта ни е да извадим ДПС от политическия живот на страната и то за дълго

Красимир Каракачанов: Целта ни е да извадим ДПС от политическия живот на страната и то за дълго

Красимир КаракачановОсновната  амбиция  на коалиция „Патриотичен фронт” е да дадем алтернатива на хората и да извадим ДПС от политическия  живот на страната и то за дълго. Това заяви на пресконференция днес в Плевен лидерът на ВМРО  Красимир Каракачанов, който е съпрецедател на новосформираната коалиция между ВМРО и НФСБ.  По думите на Каракачанов ДПС епартията, която е нанесла най-силен удър върху вярата на хората в политиката и политиците.

Прогнозата на воеводата е, че ни чака отново нечестна предизборна кампания. „В последните 20 години в България няма предизборна кампания, която да е била чиста и да се е основавала на състезание на предизборни програми и идеи. Затова не очаквам и тази да е различна, но ние сме обръгнали в такива битки и ударите под кръста не ни притесняват”, обяви Каракачанов и подчерта, че отново няма да водят компроматна кампания и ще атакуват опонентите си на базата какво са свършили или не са свършили.

Той заяви, че в предстоящата предизборна кампания ще са „тотално безкомпромисни” срещу опитите на ДПС да купуват гласове. „Ще използваме всички средства – законни и традиционнни, за да спрем тези опити”, каза воеводата. Той обяви, че не е изключено да направят дори блокада на границата, за да предотвратят навлизането на избиратели с автобуси от Турция. Ще разчитаме много на служебния премиер, както на министъра на вътрешните работи и на правосъдието, каза Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че основната задача на служебния кабинет е точно тази – да гарантира провеждането на честни избори, както и да осигури средства от бюджета за работа на следващото правителство. За постигане на това е нужно затягане на финансовата дисциплина, чрез сериозен контрол на митниците. Каракачанов посочи, че само за година и два месеца контрабандата на цигари и алкохол се е увеличила двойно, което означава загуба за бюджета в размер на 3 млрд. лева годишно. Друга задължителна мярка е да се пресекът ДДС-измамите. По думите на Каракачанов този вид измами са станали държавна политика при правителството на Орешарски.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...