Акценти
Начало / Последни новини / Копиехвърлячите Геновева Иванова и Димитър Николов шампиони на България
лека атлетика

Копиехвърлячите Геновева Иванова и Димитър Николов шампиони на България

Лекоатлетите от плевенския АК Георги Дъков – Геновева Иванова и Димитър Николов спечелиха шампионските титли в хвърлянето на копие. Сториха го в Балчик по време на националния шампионат по зимни хвърляния. Геновева триумфира при девойките старша възраст с резултат 34.33 метра. Постижението й е по-добро с три метра и половина от това на сребърната медалистка Йорданка Стоянова от Хасково. Призовата тройка допълни Весела Бодурова от Велики Преслав с 25.72 м.

Митко пък победи досегашния шампион за мъже Радослав Иванов от Русе. Постигна с 59.26 м. С 21 см по-малко хвърли русенлията. Трети остана Валентин Цветков от Казанлък с 57.45 м.

Друга възпитаничка на треньорката Галя Николова пък е вицешампионка. Става въпрос за Яна Копчева. В хвърлянето на чук при девойките под 18 г. тя финишира с 37.80 м. С титлата се окичи Елена Димитрова от Разград хвърлила уреда на 41.40 м. Бронзовият медал е за представителката на домакините Невал Ремзиева с 37.78 м.

Вержиния Милашка, която е бивша състезателка на плевенската треньорка не успя да защити титлата си на копие при жените. Настоящата състезателка на столичния клуб КЛАСА хвърли 42.40 м., докато Михаела Петкова от Русе постигна 45.84 м.

Снимка: atletikabg.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...