Акценти
Начало / Култура / Концерт с музиката на Шаде готвят плевенски творци

Концерт с музиката на Шаде готвят плевенски творци

sade

 

Концерт с музиката на Шаде готвят плевенски творци. Събитието ще оживее сред артистичната атмосфера на „Дом Кафе” на 10 януари от 20 часа.

Petia-Gabrova

Вокалните изпълнения ще са на Петя Габрова, възпитаничка на Националното училище по изкуствата „П. Пипков”. Китарата ще е в ръцете на Георги Чапанов – от същото училище. Той е популярен като част от триото „Фамилия Чапанови”. Заедно с баща си Божидар и брат си Васил младият музикант разпространява песните на Емил Димитров. Георги овладява изящните изкуства, но хобито му са китарата и пеенето. Неотдавна той представи и първия си албум с електронна музика, наречен „Сребърен сън”.

Dori-Dios

В музикалната вечер, посветена на популярната група Шаде, ще участва и Доротея Люцканова. Преподавателката по поп и джаз пеене този път ще се изяви като пианистка.

elena

Елена Дорошенко ще изтръгва звуци от интересния перуански музикален перкусионен инструмент кахон. Възпитаничката на Симеон Серафимов, преподавател по перкусии в НУИ „П. Пипков”, многократно е отличавана на престижни конкурси като участничка в атрактивния ансамбъл „Акцент”.

Константин Кучев ще допълни музикалната амалгама с кристалния звук на царицата на инструментите – цигулката.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Велина,Тери,Иво,Марти и други симпатични хора

    Там сме! 🙂