Акценти
Начало / Култура / Концерти, изложба и кино в празничната програма днес

Концерти, изложба и кино в празничната програма днес

Празничната програма по повод Деня на Плевен продължава днес с два конкерта, изложба и кино.

„Европа през очите на художника” е мотото на изложбата, която ще бъде открита в 18 часа във фоайето на Драматичния театър. В нея ще бъдат представени творби на Н. Полюшенко от Ростов на Дон.

В същия час е предвиден концертът на ансамбъл „Акордеомания” при НУИ „Панайот Пипков”. В предварителната програма концертът е обявен в оркестрината в Градската градина.

Другият концерт е за почитателите на класическата музика. Плевенската филхармония и общински хор „Гена Димитрова” с подкрепата на Община Плевен и посолството на Финландия ще представят „Северни музикални сияния”. Солисти са  гостуващите артисти от Финландия – Микко Нуоппонен – тенор, Аннулина Икахеймо – сопран, сопраното Анна дитри от Полша и българските изпълнители – тенорите Калуди Калудов и Адриан Павлов. Диригент на концерта е Славей Тинчев. Той ще започне в 19 часа в Драматичния театър.

За киноманите е пристигащото кино – нашумелият български филм „Lov.net” на режисьора Илиян Джевелеков и с участието на Диляна Попова, Христо Шопов и Джон Лоутън. Прожекцията е в 20.30 часа в Градската градина, но заради лошото време най-вероятно филмът ще бъде прожектиран в зала „Катя Попова”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...