Начало / Общество / Петя Тодорова, областен управител за един ден: Нужен е по-строг контрол за младите хора

Петя Тодорова, областен управител за един ден: Нужен е по-строг контрол за младите хора

За 11 поредна година плевенски ученици се включиха в инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. Ученици от ДФСГ „Интелект” и СОУ „Пейо Яворов” се запознаха от близо с работата на общинската и областната администрация, влязоха в редакциите на местни вестници и Общинско радио, фирми и финансови институции.

Кметът на Плевен проф. Д-р Димитър Стойков проведе редовния брифинг с медиите заедно със „заместниците” си за един ден – Михаил Кунов /на снимката вдясно/ и Александър Стоенчев – ученици от ДФСГ „Интелект” и СОУ „П. Яворов” . Единадесетокласникът Михаил Кунов смело заяви, че се е запознал с организацията на финансите на Община Плевен, а Александър Стоенчев е проявил интерес към плановете на общинската администрация за разкриване на нови спортни площадки в града. Техни съученици са се запознали отблизо с дейността на дирекции ”Евпопроекти” и „Икономичечско развитие” и отделите:„ЕСГРАОН”, „Екология”, „Образование и култура”,  „ Протокол и връзки с обществеността” и Областния информационен център.

В Областна администрация Плевен в рамките на инициативата влязоха трима ученика – Петя Тодорова от 10 а клас на  СОУ “Пейо Яворов”, специалност “Търговия”, Александра Манолова  от 11 б клас, специалност “Банково дело” и Красимир Берков от 11 а клас, специалност ”Икономическа информатика” на ДФСГ “Интелект .

Демократично, след анкета за областен управител беше избрана Петя Тодорова. Александра Манолова  и Красимир Берков заеха съответно местата на заместник-областните Тошко Гетов и арх. Бойко Балтаков. С помощта на млади специалисти от Областна администрация младежите са се запознали с нейната работа. След което участваха в пресконференция и дадоха първите си интервюта на мениджърските позиции. В качеството й на областен управител Петя Тодорова трябваше да отговори на журналистически въпрос, от какво най-много се нуждаят младите хора. Петя отговори, че младите хора се нуждаят от по-строг контрол и дисциплина, за да завършат успешно обучението си. Според Петя това не бива да се възприема като ограничение на правата и на свободата им, защото пред младите хора най-важната цел е качествено усвояване на знанията, за да са подготвени да поемат отговорността за бъдещето на Плевен и на страната ни.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...