Акценти
Начало / Култура / Конкурс за рецитатори организира читалище «Съгласие» в Плевен

Конкурс за рецитатори организира читалище «Съгласие» в Плевен

читалище СъгласиеНародно читалище  „Съгласие 1869“ в Плевен организира Конкурс рецитал за ученици по поезията на Никола Ракитин, Цветан Спасов и Иван Радоев. Авторите са избрани заради това, че са тясно свързани с историята на читалището и Плевенски регион, обясниха организаторите. Конкурсът ще се проведе на 29 октомври тази година.

Той е част от проект „145 години читалище „Съгласие 1869”, финансиран със съдействието на Община Плевен.

Според регламента участниците ще бъдат разделени в  две възрастови групи – за ученици V-VIII клас и втората група – за ученици IX-XII клас.

Всеки ученик може да участва  с 1 до 3 изпълнения по избор на автор и произведение, като времетраенето на едно изпълнение не бива да е по-дълго от 5 минути.

Тричленно жури с участието на професионални актьори ще определи носителите на І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награда в двете възрастови групи, както и поощрителни награди.

Наградният фонд и грамоти за участие за двете възрастови групи са подсигурени от Община Плевен и НЧ „Съгласие 1869”.

Учениците, желаещи да участват, могат да подават заявка до 27 октомври 2014 г. на адрес: Плевен, пл.”Възраждане” № 7, ет.ІІ или на e-mail: [email protected].

В заявката за участие се посочват трите имена;  училище, клас; а автор, заглавие на избраното произведение;  времетраене на изпълнението;

За справки: тел.: 064/82 42 42; e-mail: [email protected]

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...