Акценти
Начало / Крими / Конкурс дава 10 000 евро за най-добър проект на тема „Превенция на престъпления срещу възрастни хора“

Конкурс дава 10 000 евро за най-добър проект на тема „Превенция на престъпления срещу възрастни хора“

Стартира конкурс за най-добър превантивен проект в рамките на European Crime Prevention Award /ECPA/, организиран от Европейската мрежа за превенция на престъпността/ЕМПП/. Темата, определена от Словашкото председателство-домакин, е „Превенция на престъпления срещу възрастни хора“, съобщават от пресцентъра на МВР. По предварителен план конкурсът ще се състои на 15 и 16 декември т.г. в Словакия. Предвидените награди: 10 000 евро за най-добрия проект и по 5000 евро за номинираните на второ и трето място. В конкурса, освен структури в МВР, могат да участват неправителствени организации, държавни институции, учебни заведения.
Основни изисквания за участие в конкурса са проектите да са фокусирани върху и/или намаляване на престъпността, посредством използването на иновативни методи и подходи. С оглед оценка на възможността за прилагането на проекта в други държави-членки, е необходимо в предоставената информация да бъдат включени финансовите параметри по проекта, вкл. източник на финансиране, както и разходи по изпълнението. Възможно е изпълнението на проекта да е и с други институции и/или неправителствени организации/частен сектор, не е необходимо да е приключил, а само да е стартирал. Желателно е той да е получил вътрешно оценяване и/или бележки и коментари по резултатите от неговото изпълнение.
Според регламента за кандидатстване проектите трябва да се изпращат само чрез националните представители на Европейската мрежа за превенция на престъпността, служители на МВР. За целта е  необходимо е да се изпратят разработените проекти до 1 април 2016 г. в ГД „Национална полиция“ на email: [email protected] . Според предварителната организация, те ще бъдат разгледани от комисия, която ще номинира един основен проект и два допълнителни. Определените два допълнителни проекта не участват в конкурса, но могат да бъдат публикувани на страницата на ЕМПП.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...