Акценти
Начало / Култура / Конкурсът „Хартията в съвременното изкуство” търси талантливи млади автори

Конкурсът „Хартията в съвременното изкуство” търси талантливи млади автори

 savarsheno-izryazvane-01-600x399 (1)

Конкурсът „Хартията в съвременното изкуство” търси талантливи млади автори. Той се организира от Фондация „Йордан Парушев”. Община Сливен е съорганизатор на проявата. Изявата няма такса за участие и е отворена за всички автори, живеещи в България и ненавършили 36 годишна възраст до 1 юни 2014 година. Всички автори ще могат да предложат до 5 творби без ограничения във формата или категорията. Включват се всички класически изобразителни изкуства, а също и видео арт, пърформанси, инсталации, обекти, фотография и т.н., стига да са със, чрез или върху хартия.

Наградният фонд е 10 000 лева – 7 000 лева за голямата награда „Йордан Парушев”, към която е предвидена и статуетка, 2 000 лева ще бъде втората, а 1 000 лева е третата награда. Предвидено е и организиране на изложби в страната и в Българския културен център в Париж. За да участват в конкурса, кандидатите трябва да изпратят по електронната поща попълнен формуляр за участие, който може да изтеглят от сайта на фондацията, предварително разпечатан, попълнен на ръка, подписан и отново цифровизиран, както и снимки на техните произведения.

Финалистите ще бъдат поканени да изпратят произведенията си в сливенската галерия, като след това ще се проведе тяхната селекция. В конкурса ще може да се кандидатства до края на месец май, след което журито ще избере финалистите, които ще бъдат обявени в деня на откриването на изложбата – 30 юни, рождената дата на художника Йордан Парушев. През август 2014 годината изложбата ще гостува в галерия „Райко Алексиев” – София, в изложбените зали във Велико Търново през есента, както и в Българския културен център в Париж през зимата 2014-2015. Наградите ще бъдат обявени по време на откриването на изложбата.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...