Акценти
Начало / Образование / Ученици от Ореховица и Ставерци посетиха за пръв път София по проект

Ученици от Ореховица и Ставерци посетиха за пръв път София по проект

Sofia1

Първата екскурзия до София за учениците от ОУ “Христо Смирненски“ – с. Ореховица, и ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – с. Ставерци, се състоя на 15 март, информират от пресцентъра на Община Долна Митрополия.

За да се запознаят децата с националните символи и исторически събития, както и за формиране на национално самосъзнание и гордост, учениците посетиха Историческия музей и Природо-научния музей.

Учениците бяха много впечатлени от музейните експозиции, успяха да се докоснат до предмети и експонати, свързани с българската история, и получиха нови знания по теми, свързани с учебното съдържание, което усвояват в начален курс.

Sofia5

През пролетната ваканция предстои провеждане на еднодневна екскурзия до град Габрово, където учениците ще посетят Дома на хумора и сатирата, Националния музей на образованието и Архитектурно-етнографския комплекс „Етъра”.

Пътуването до София е по проекта „Заедно за по-добро бъдеще”, Дейност 1: „Адаптация на деца в началните класове, за които българският език не е майчин, по проект “. Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на пътуването е да бъде подпомогната адаптацията и социалната интеграция на учениците от начален етап на основно образование.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...