Акценти
Начало / Последни новини / Комплект медали за АК Георги Дъков

Комплект медали за АК Георги Дъков

Титла за Георги  Георгиев, Лидия Борисова е вицешампион, Алекс Вълчев с бронзов медал. Това е равносметката за възпитаниците на Галя Николова от плевенския АК Георги Дъков в дисциплината хвърляне на копие от националния шампионат по лека атлетика на открито за юноши и девойки под 20 години, който се проведе в столицата.

Поредно силно състезание за Георги Георгиев. Той стана шампион при юношите. Титлата си осигури още след първия си опит – 52,09 метра. Резултатът е с 84 см по-добър от този на втория в класирането Калоян Жеков от казанлъшкия клуб ЛК Цветанка Христова. Бронзовия медал тук е за съотборника на Георги – Алекс Вълчев. Спечели го с 48,95 м от втори опит. В надпреварата участва и още един атлет на Галя Николова – Габриел Петров. 40,8 м го класираха на осмо място.

В същата дисциплина, но при девойките Лидия Борисова е вицешампион. 34,78 м във втория опит й осигуриха сребърния медал. Титлата взе Венелина Петкова от столичния КЛАСА с 42,78 м. Призовата тройка допълни Ванеса Александрова от СК Европул с 30,84 м.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...