Акценти
Начало / Общество / Комисар Илиев: Дареното гориво отива за нощни патрули в Мечка и още осем села

Комисар Илиев: Дареното гориво отива за нощни патрули в Мечка и още осем села

Радвам се, че общинските съветници са съпричастни с опазването на обществения ред и превенция на пръстъпността в общината, заяви директорът на областна дирекция на МВР Плевен комисар Светозар Илиев веднага след като общинските съветници гласуваха да бъдат дарени на Областната дирекция финансови средства за 3 500 л гориво. Като дарението се разпределя между Първо и Второ районна управление в Плевен – по 1 000 л., за нуждите на РПУ – Пордим, участък Славяново – 500 л. И за сектор „Пътна полиция” – 1 000 л. Прието беше още 1 000 л гориво да си поделят жандармерията в Плевен и пожарната.

Комисар Илиев гарантира, че дареното гориво ще бъде използвано единствено за патрулните автомобили, каквато е и волята на дарителя в лицето на Общинския съвет. „От началото на месец януари в село Мечка и още осем села сме осигурили постоянни патрули, които обикалят всяка нощ тези села и резултатите вече са видни – домовите кражби намаляха, а грабежи вече няма”, каза още комисар Илиев.

Във връзка с напрежението в село Мечка, комисар Илиев каза, че там вземат специални мерки и от пет месеца в селото дежурят двама младши полицейски инспектори. Тази вечер той ще участва в среща с живеещите в Мечка. В срещата, която започва от 18 часа, ще участват още заместникът му комисар Красимир Димитров, представители на прокуратурата и началникът на Районно управление “Полиция” Пордим главен инспектор Мариан Дочев, за да обсъдят проблемите на местните хора с опазването на домовете им от кражби.   Повечето от жителите на селото са пенсионери и отглеждането на животни и обработката на земята в дворовете им са основното препитание. Най-честите престъпления в селото са кражбите на медни и метални предмети от домовете и кражбите на селскостопанска продукция. Комисар Светозар Илиев ще запознае дошлите на срещата с набелязаните мерки за подобряване на обществения ред и за ограничаване на престъпните посегателства върху жителите и имотите им.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...