Акценти
Начало / Политика / Кои ще представляват Плевен в 42-то Народно събрание

Кои ще представляват Плевен в 42-то Народно събрание

Централната избирателна комисия със свое решение номер 2652-НС от 17 май 2013 год. обяви имената на избраните народни представители в Четиридесет и второто Народно събрание. Станаха ясни и предпочитанията на тези, които присъстваха в повече от една листа, от кой район ще ползват мандат.

Водачът на листата на „Коалиция за България“ в 15 МИР Стефан Данаилов е подал заявление в ЦИК, с което заявява, че желае да остане избран в листата на коалицията от Плевенски район. Така в следващото Народно събрание влизат областният председател на БСП Васил Антонов, третият в листата – общинският председател на левицата Любомир Петков и кметът на Белене Петър Дулев, който е на четвърто място. Това от своя страна означава, че предстои назначаването на частични местни избори, на които ще трябва да се избере нов кмет на Община Белене.

Три мандата спечели ПП ГЕРБ в Плевенско, още в началото бяха ясни първите двама депутати – Цецка Цачева и Пламен Тачев. Третият в листата Ивайло Московски е подал заявление, че желае да остане избран в листата на ГЕРБ в 23 МИР – София, поради което следва да бъде обявен за избран следващият в листата в 15 многомандатен избирателен район – Владислав Николов.

Явор Нотев също е подал заявление в ЦИК – той е декларирал желанието си да остане избран в листата на ПП „Атака“ в Плевенски регион и се отказва от мандата си в София.

Последният девети мандат за народни представители от региона е за водача на листата на ДПС Митхат Метин, който беше в състава на 40-тото, на 41-вото, а сега – и в 42-то Народно събрание.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...