Акценти
Начало / Политика / Соломон Паси: Национално отговорно е ГЕРБ и БСП да съставят правителство

Соломон Паси: Национално отговорно е ГЕРБ и БСП да съставят правителство

При такъв крайно поляризиран парламент, в който имаме два огледални черно-бели образа на ГЕРБ и БСП, и два огледални черно-бели образа на ДПС и „Атака”, смятам че големите партии трябва да поемат голямата отговорност  и е национално отговорно ГЕРБ и БСП да съставят правителство,каза тази вечер в Плевен Соломон Паси.

Според него, след като такава голяма коалиция може 4 години да управлява Германия, няма никаква причина същата коалиция да поеме своята отговорност и да управлява България.

Той коментира, че коалиция между ДПС и „Атака” „е най-безпринципната възможна коалиция” и допълни –  „не смятам, че безпринципността е начин на управление на държавата”.

Аз съм оптимист, защото необратимите действия, които предприехме между 1990 г. и 2007 г. за приемането ни в НАТО и в ЕС, ни сложиха на релси, които са необратими, каза още Соломон Паси.  „Можем да разчитаме на много по-голямо влияние от Брюксел, което е много благотворно за България.Затова всякакви мониторингови механизми са изключително здравословни за нас – колкото повече Брюксел, толкова по-добре за България”, категоричен беше той.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...