Акценти
Начало / Общество / Кметът отчита полугодието на първото заседание на ОбС след ваканцията

Кметът отчита полугодието на първото заседание на ОбС след ваканцията

53.58% изпълнение на годишния план на собствените приходи за 2012 г. сочи информацията за текущото изпълнение на бюджета на Община Плевен към 30 юни 2012 г., която кметът проф. Димитър Стойков  ще представи на първото заседание на Общинския съвет след лятната ваканция. При план на приходите за държавни дейности  от 33 млн.766 хил. лв., през първото полугодие на годината са изпълнени 15 млн.208 хил.лв. Реализираните местни приходи са в размер на 14.млн. 640 хил.лв. , при годишен план от 36 млн. 495 хил. лв., показва информацията.

Информацията относно текущото изпълнение на бюджета на Община Плевен за полугодието е последна точка от дневния ред на предстоящата сесия, която ще се проведе на 5 септември.

Като първа точка в дневния ред е включено предложението за поставяне на монумент „Самолет МиГ-21” по повод 100 години българска военна авиация, които се навършват на 16 октомври тази година. Вносител е инициативен комитет „100 години българска военна авиация” , който предлага монументът да бъде поставен на ул. „Българска авиация” в района на малкото колело след завод „Мизия”.

Съветниците ще обсъждат предложението на кмета на Община Плевен за броя на общинските жилища, които ще се отдават под наем или ще бъдат продавани. Съгласно законовите  и нормативните разпоредби това е в правата на Общинския съвет, който всяка година приема разпределението на общинските жилища, съобразно потребностите на общината. В списъка са включени 578 общински жилища за настаняване под наем, 172 – за продажба, замяна и обезщетение на бивши собственици, 39  – ведомствени жилища и 17 са общинските резервни жилища.

В днивния ред е включена и продажбата чрез публичен търг с тайно наддаване на масивната двуетажна сграда, която се намира до големия басейн в Кайлъка. Пазарната оценка на имота е 350 хил.лв. без ДДС.

На гласуване ще бъде подложено отдаването под наем на намиращия се на ул. „Бъкстон” в Плевен част от имот публична общинска собственост. Това е парцелът, върху който е разположен малкият пазар на цветята със седем павилиона за продажба на цветя и един павилион за продажба на захарни изделия.  Новата процедура за отдаване под наем се налага, тъй като срокът на досега действащия договор изтича през месец август тази година.  Наемателят ще бъде избран чрез публичен търг с тайно наддаване.

Общо 18 са точките в дневния ред за първото заседание от зимната сесия на Общинския съвет.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...