Акценти
Начало / Култура / Кметът на Плевен поздрави клуб „Българско хоро“ по повод годишнината му

Кметът на Плевен поздрави клуб „Българско хоро“ по повод годишнината му

кмет българско хоро

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, Соня Маринова – началник отдел „Образование и култура” в Община Плевен , народният представител Владислав Николов бяха гости на честването на 6 години от основаването на клуба за народни танци „Българско хоро”.

„Казват, че първите седем години от живота на човека са най-важни. За своите първи шест години клуб „Българско хоро” е вече един оформен не самодеен, а вече професионален състав”, каза кметът на Плевен в поздравителните си думи по повод рождения ден на клуба. ”Българският дух, традиции, писменост и култура са съхранили българския народ в най-трудните години на робството. Запазвайки своята идентичност и самобитност, днес България е и достойна страна-членка на ЕС. Радостен съм, че тази вечер виждам много млади хора. На такива състави, на хора като вас, разчитаме да бъдат предавани нашите изконни български традиции”, подчерта проф. Стойков. Кметът на Плевен пожела на всички присъстващи щастие и здраве „Бъдете все така жизнерадостни и отдадени на танца.”, допълни още плевенският градоначалник.

Ръководителят на куб „Българско хоро” Олга Мустакова приветства гостите и отбеляза, че най-важното не са спечелените награди и титли, най-важното е нуждата на хората да бъдат заедно и да споделят своята любов към българските народни танци.

Тържеството уважиха и танцьори от клубове в Ловеч, Червен бряг, Луковит, Троян, Стара Загора и София. Всеки от гостите получи за спомен ръчно изработен дървен сувенир.

българско хоро

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...