Акценти
Начало / Култура / Виолончелистката Кристин Пъшева ще надгражда постиженията си в майсторските класове на Анатоли Кръстев и Щефан Кропфич

Виолончелистката Кристин Пъшева ще надгражда постиженията си в майсторските класове на Анатоли Кръстев и Щефан Кропфич

Кристин Пъшева

Виолончелистката Кристин Пъшева ще надгражда постиженията си по време на майсторските класове на проф. Анатоли Кръстев и проф. Щефан Кропфич, които ще се проведат в края на август и началото на септември в Созопол, научи от плевенския талант infopleven. Кристин завърши Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров” в класа на Христо Танев тази година. Финалът на магистратурата й бише дипломен концерт като солист на Академичния оркестър, с който изпълни Концерт за виолончело и оркестър от Дворжак.

В момента младата дама обмисля в каква посока да продължи професионалното си развитие – в страната или в чужбина. Тя е родена през 1990 година в Плевен. Завършва средното си образование в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София в класа на професор Анатоли Кръстев.Участвала е в множество концерти в страната и чужбина като оркестрант в камерни и симфонични оркестри и камерни състави. Изявява се в Австрия, Франция, Турция, Италия, Германия, Сърбия. Участва в майсторски класове на проф. Анатоли Кръстев (България), проф. Щефан Кропфич (Австрия), проф. Емилия Барановска (Франция). Свири в оркестрите на Националното радио и на Националния музикален театър, участва в Нов симфоничен оркестър, в  Академичния оркестър на НМА, изявява се с филхармониите на София и Видин. Част е от квартет „Сапев”.

Квартет "Сапаев"

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...