Акценти
Начало / Общество / Кметът на Плевен: Нужни са законодателни промени за ефективна общинска полиция

Кметът на Плевен: Нужни са законодателни промени за ефективна общинска полиция

Необходими са  законодателни промени, които да спомогнат дейността на общинската полиция да бъде по-ефективна. По този начин ще се възстанови доверието на хората в институциите, защото те са притеснявани ежедневно от дребната престъпност –нарушения на нощни тишини, конски каруци в Плевен или други пътни нарушения, които отнемат от ресурса на полицията. Това каза кметът на Плевен Георг Спартански по време на годишния отчет-анализ за дейността на ОДМВР – Плевен за 2018 г.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде висока оценка за работата на ОДМВР – Плевен

Отчетът беше направен в присъствието на главен секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стефан Джолев. Оценката на професионалното ръководство на МВР за дейността на ОДМВР – Плевен през 2018 година е висока. Главен комисар Иванов открои създадената организацията по линия на битовата престъпност, както по отношение на регистрираните престъпления, така и по отношение на повишената разкриваемост. Той отбеляза добрите показатели на ОДМВР-Плевен във връзка с противодействието на телефонните измами и специализираните операции с  установени и иззети стоки без заплатен акциз.
Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен Ваня Савова подчерта активното сътрудничество между ОДМВР – Плевен и прокуратурата. Двете институции са като скачени съдове и неизпълнението в един от тези съдове, неизбежно повлиява на резултатите от другия. Постиженията на ОДМВР – Плевен са безспорни, коментира прокурор Савова, но преценява, че усилията трябва да се насочат към разкриване на престъпления в сферата на икономическата престъпност, подкупите, корупцията. „Ние сме призвани с нелеката си работа да защитаваме баланса на социалната справедливост в обществото“, подчерта тя.
Директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев подчерта, че когато трябва да бъде наложено върховенството на закона, няма малки и големи победи, защото всеки един случай касае човешка съдба, човешки живот.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...