Начало / Общество / Главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде висока оценка за работата на ОДМВР – Плевен

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде висока оценка за работата на ОДМВР – Плевен

Като цяло висока е оценката ми за работата на Областната дирекция на МВР – Плевен през миналата година. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, след като изслуша годишният отчет за 2018 г. на ОД на МВР – Плевен. Данните показват, че в ОДМВР – Плевен има намаление на регистрираните престъпления с 20 %, същевременно имат увеличение с 4% на разкритите престъпления за изминалата година. „За всичките изминали тримесечни периоди на 2018 г. ОДМВР – Плевен е била над средната за страната,  което е добър показател. Те са на второ място по заловени  акцизни стоки, за които не е платен необходимият акциз, след  ОДМВР – Пловдив, която е първенец. Това е много добър  резултат”, подчерта гл. секретар.

Областната дирекция отчита намаляване с 39% на ранените при тежки ПТП. Загиналите при тези пътни инциденти са с 6 по-малко. Намаляването на пътния травматизъм ще остане основна цел в работата на дирекцията през 2019 г., стана ясно от изявлението на гл. комисар Ивайло Иванов.

Той обърна внимание, че е много е важно да се подобри доверието на хората в служителите на МВР, за да има по-добри резултати при разкриването на битовата престъпност. „Много важно за мен беше да разбера колко са регистрираните престъпления от битов характер на територията на Областната дирекция и какво полицейско присъствие има в населените места. Предстои да съберем такава информация от цялата страна, за да направим нов план. Идеята е ръководството в София да добие реална представа за ситуацията, за да можем да вземем правилните управленски решения. Лично моето мнение е, че наличието на полицейски служители не е гаранция, че няма да бъде извършено престъпление. Но липсата на полицаи е болна тема в населените места, където има самотно живеещи или трудно подвижни хора. Затова там трябва да видим как да обезпечим тези населени места с полицай”, каза главенкомисар Иванов, като обясни, че в местата, в които няма никакво полицейско присъствие, ще бъдат обезпечени или  със служители на  Дирекция „Жандармерия”, които извършват специализирани полицейски операции или с мобилни екипи.

Главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и заместник директорът на ГД “Борба с организираната престъпност“ старши комисар Стефан Джолев бяха днес в Плевен за годишния отчет-анализ на дейността на ОДМВР – Плевен за 2018 г. Гости бяха председателят на Общински съвет Плевен – Мартин Митев, кметът на община Плевен Георг Спартански, административните ръководители на Районна и Окръжна прокуратура, Административен съд – Плевен, Районен и Окръжен съд – Плевен, кметове на населени места.

Прочетете също:

Грипна епидемия обявиха в област Плевен

От 24 януари (сряда) до 31 януари 2024 г. в област Плевен е обявена грипна ...