Акценти
Начало / Последни новини / Елена Йончева направи първия ход на шахматния турнир „Млади таланти” в Плевен

Елена Йончева направи първия ход на шахматния турнир „Млади таланти” в Плевен

Днес в Плевен беше открит Международния шахматен турнир за жени „Млади таланти”, който ще се проведе в Плевен от 22 до 28 март. За официалното откриване на състезанието на шахматните дъски дойде народният представител журналистката Елена Йончева,  позната със своите репортажи от горещите точки на света, а през последните години политик, който твърдо отстоява истината, представи я Васил Антонов, домакин на турнира.

Елна Йончева  благодари  за предоставената й чест да открие този престижен спортен форум. „България е гореща точка, защото се води битка за душата на България и за бъдещето на нейните таланти. Убедена съм , че това бъдеще може да бъде  постигнато от всеки един от нас с ход на пешката. Защото с ход на пешката може да бъде свален всеки един  цар, ако се прави с талантите на България, с душата на България, с енергията на България”, каза Йончева преди да направи първия ход на турнира.

В продължение на една седмица 10 млади шахматистки  от България, Русия, Сърбия и Румъния ще се състезават за призовите места и за рейтинг за международно звание. „Стана традиция повече от 10 години хотел „Ростов” и Федерацията по шахмат 1928 да провеждат по едно знаково първенство по шахмат. Нашата  амбиция е да създадем условия това младо поколение шахматистки да израсне”, подчерта Васил Антонов.

Той подари на Елена Йончева картина на художника Светослав Бъчваров от Добрич, която е от колекцията на галерия „Ростов“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...