Акценти
Начало / Общество / Кметът на Община Червен бряг направи равносметка на свършеното от началото на годината

Кметът на Община Червен бряг направи равносметка на свършеното от началото на годината

Днес на брифинг кмета на Община Червен бряг – инж. Данаил Вълов обобщи пред местни журналисти и представители на медии от град Плевен резултатите свършената работа от началото на тази година.

Основните разисквани теми бяха:

  1. Асфалтирането на улици на територията на Община Червен бряг, които са в обем от 26 дка и 400 000 лв, за града, което във финансов аспект излиза на 15 лв /м2 – двойно по-малко, от предишни години.

Инж. Данаил Вълов подчерта, че асфалтирането остава главен приоритет в управленската програма и планира такова всяка година.

  1. Санирането на първия за града блок 10, на стойност 730 000 лв., в който живеят 46 семейства.
  2. Стартиране на санирането на сграда на пожарната в града, за близо 300 000 лв.
  3. Работещата вече два месеца, нова транспортна схема, която е подобрила качеството на превоза и по която предстои малко оптимизиране на маршрутите.
  4. Успешен старт на новата учебна година и газификацията на училището в с. Радомирци, която е факт, както и предстояща такава на училищата в с. Чомаковци и гр. Койнаре.
  5. Предстоящите избори в с. Сухаче – на 8 октомври.
  6. Излязлото решение за Водния цикъл, което е в полза на общината, след спечелено дело, откъдето ще бъдат възстановени финансови средства.
  7. Предстоящата сесия на общинския съвет на 28.09, на която ще се гледа решението за рестартиране процедурата за приватизация на „Обществено хранене“.

На въпрос, касаещ сроковете за реконструкцията на общинския пазар, кметът отговори, че до края на годината започват действия по изпълнението, като надеждите са до края на 2018 г., да можем да се похвалим с новата му визия, която градът заслужава.

Относно готовността за настъпващия зимен период, градоначалника гарантира, че всичко е предвидено и общината е подготвена за зимата.

Инж. Данаил Вълов благодари за интереса към брифинга и увери, че и занапред ще бъдат организирани такива.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...