Акценти
Начало / Общество / Кметът връчи дипломи на завършили курсове към Бюрото по труда

Кметът връчи дипломи на завършили курсове към Бюрото по труда

В Актовата зала на Общината днес кметът проф. д-р Димитър Стойков връчи дипломи на успешно завършилите курсове  към Бюрото по труда през тази година. Честа да получат дипломите си на официалната церемония получиха 25 курсисти от три специалности – пътища и магистрали; озеленяване и цветарство; основни довършителни работи.

Общо 75 са безработните, завършили курсовете, организирани от Центъра за професионално обучение към Сдружение „Научно-технически съюз – Плевен”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Инвестицията в хора е най-добрата инвестиция, каза при връчването на дипломите проф. Стойков. Той изтъкна, че в рамките на тази програма досега е подписал 360 договора за назначаване на безработни лица, които ще имат гарантирана заетост  в продължение на 12 месеца. „Аз разбирам, че в момента ситуацията в Плевен не е добра, много от предприятията са в криза и все по-често се налага да правят големи съкращения. Затова съм изпратил писма до всички кметове на населени места в общината, ако има безработни, които желаят да се включат към програмата, да го заявят. Идеята ни е до края на годината да бъдат включени още 200 бройки по програмата”, подчерта кметът.

По друга програма – „Старт на кариерата”, Община Плевен има намерение да кандидатства за отпускане на 10 бройки. Досега по тази програма в общинската администрация има назначени двама служители.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...