Акценти
Начало / Икономика / Национален форум по проблемите на ефективното управление на енергията започва в Плевен

Национален форум по проблемите на ефективното управление на енергията започва в Плевен

Национален форум „Управление на енергията на местно ниво”, организиран от Националното сдружение на общините в Република България  в партньорство с Черноморски изследователски енергиен център ще се проведе днес в Плевен. Специален гост на събитието ще бъде заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова. Форумът ще бъде открит от 10 часа в конферентната зала на хотел „Ростов” от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

В рамките на националната среща ще се проведе заседание на Постоянната комисия на НСОРБ по икономическа политика, енергетика и туризъм.

В първата сесия на форума представителите на общините ще могат да се запознаят със съвременните ефективни технологии на адаптивното улично осветление, ползите от прилагането им, както и с ролята на общините при контрола, проектирането и експлоатацията им. Във втората сесия ще бъдат представени изготвените промени в Закона за енергетиката, изискванията за сгради с близко до нулево енергопотребление, както и подкрепата за общините от страна на Агенцията за устойчиво енергийно развитие през следващия програмен период. Ще бъдат представени и практически насоки за разработване на общинските програми за използване на възобновяеми енергийни източници.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...