Акценти
Начало / Образование / Клоуните Коко и Шоко създадоха Празника на буквите за първокласниците от ОУ „Св. Климент Охридски”

Клоуните Коко и Шоко създадоха Празника на буквите за първокласниците от ОУ „Св. Климент Охридски”

DSCN7189

Клоуните Коко и Шоко създадоха Празника на буквите за първокласниците от „г”, „д” и „е” паралелки на ОУ „Св. Климент Охридски” – Втора база. В ролите на двамата веселяци се превъплътиха обичаните актьори от Драматично-куклен театър „Иван Радоев” Мариета Калъпова и Христо Домусчиев – Бебо. Те посрещнаха децата в празнично украсен местен детски клуб. Училищното влакче тръгна, увлече ги и пътешества из чудния свят на буквите повече от час.

DSCN7269

С разнообразни и забавни декори и костюми двамата водещи разиграха миниетюд за всяка буквичка от азбуката – от А до Я. Малчуганите бяха обстойно изпитани, както по български език и литература, така и по математика – събираха и изваждаха бонбони и балони. Първокласниците демонстрираха и уменията си да рисуват – пролетни цветя и животни, както и да отгатват гатанки.

DSCN7302

Коко и Шоко провериха и дали децата са паметливи – те трябваше да запомнят стихотворение за щъркела, след като го чуха за пръв път, и да го възпроизведат без грешка след това.

DSCN7314

От името на първокласниците двамата клоуни благодариха на всички учителки, че цяла учебна година са водили децата по пътеката на знанието.

DSCN7214

Малчуганите получиха книжки и балони, след което всички се впуснаха във весели танци. Приятно изморени и изгладнели, децата хапнаха вкусен обяд, след който дойде и дългоочакваната изненада –  две огромни торти във формата на книги, от които получиха по парче.

DSCN7328

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...

Един коментар

  1. Елка Георгиева

    Браво на ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ И НА ТЕХНИТЕ УЧИТЕЛИ от ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен