Акценти
Начало / Политика / Двама плевенчани има в ЦИК

Двама плевенчани има в ЦИК

Сред утвърдените от президента Росен Плевнелиев членове на Централната избирателна комисия са и двама плевенчаниЦИК – Румен Цачев и Цветозар Томов.

При назначаването на ЦИК е спазен принципът за запазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции. С един представител в ЦИК ще са „Атака” и ДПС, Коалиция за България – с 5, ГЕРБ – с 6. В съответствие с Изборния кодекс двама от назначените членове на ЦИК са номинирани от партии и коалиции, които не са представени в НС, но имат представителство в Европейския парламент – един от НДСВ и един от Синята коалиция, съобщават от прессекретариата на президентството.

Румен Цачев е адвокат към Адвокатска колегия – Плевен, работил е като началник на отдел „Правен“ на Народното събрание. Бил е председател на ОИК и РИК -Плевен. Предложен е за състава на ЦИК от ГЕРБ.

Цветозар Томов е номиниран за ЦИК от 8 неправителствени организации. Работил е като научен сътрудник в Института по социология, доцент по социология в ПУ „Паисий Хилендарски“, управител на агенция за маркетингови изследвания, директор на социологическата програма на Центъра за изследване на демокрацията и заместник-директор на НЦИОМ.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...