Акценти
Начало / Политика / Карадайъ: Новият бюджет е бюджет на оптическата измама

Карадайъ: Новият бюджет е бюджет на оптическата измама

ДПС няма да подкрепи предложеният от правителството бюджет за 2018 г., защото в него не се виждат реформи в нито един сектор. Това заяви в Плевен лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. По неговите думи новият бюджет е бюджет на оптическата измама, тъй като се наливат средства в нереформирани сектори, без дори и да има дори идея за реформи. Карадайъ беше категоричен, че това поведение не носи полза за държавата. Според лидера на ДПС на първо място от сериозни реформи се нуждае сектор „Сигурност”, като е наложително да се актуализира Стратегията за националната сигурност от 2011 г. „Не да се създава конкуренция на различните родове войски, не да се поставят в конкуренция армия-полиция, разузнаване-контраразузнаване. Всички знаем, че средствата в страната са малко, но с ясна визия и стратегия за рефоми в сектора, с ясен план, с малкото средства, с които разполагаме, да направим нужната реформа”, подчерта Карадайъ.

Той посочи още, че ДПС има последователна визия за реформи в здравеопазването, в образованието. Но с новия бюджет не виждаме посока на движение, държавата се движи по инерция, категоричен беше Карадайъ.

Мустафа Карадайъ беше в Плевен заедно с Илхан Кючук, председател на младежкото ДПС, зам.-председателя по организационните въпроси Ахмед Ахмедов и плевенския депутат Велислава Кръстева. Те бяха в нашия град по повод провеждащо се обучение на младежката организация на ДПС.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...