Акценти
Начало / Култура / Какво предлага културният афиш на Плевен за тази седмица

Какво предлага културният афиш на Плевен за тази седмица

Тази седмица културният афиш на Плевен предлага богата програма. Във вторник, 7 ноември, в ХГ „Дарение Светлин Русев” ще бъде учреден клуб „Млади възрожденци“ с участието на Васил Василев- председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“ и акад.Антон Дончев. Събитието е от 17 часа.

В същия ден, от 18 часа в Арт център Плевен ще бъде представена ретроспективната изложба на скулптора Емил Попов.

В сряда, 8 ноември, от 16.30 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев” е премиерата на стихосбирката на Невяна Маркова „Завръщане“. Ще я представи Валентина Атанасова. Събитието се организира от Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и НЧ „Пробуда- 1990“.

От 17 часа, на 8 ноември, на сцената на читалище „Съгласие” ще бъде представен музикалния спектакъл  „Заедно в час” с участието на композитора Хайгашод Агасян и вокална група „Арлекино”. Ще прозвучат едни от най-обичаните детски песни на композитора.

От 18 часа, на 8 ноември, в РБ „Христо Смирненски” Татяна Любенова ще представи документалния си сборник  „Книга за художниците”.

В четвъртък, 9 ноември, от  16.30ч., в ХГ „Дарение Светлин Русев” Христина Комаревска ще представи новата си поетична книга „Стълба от дим“. Организатор е Дружеството на писателите в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...