Акценти
Начало / Икономика / Кампанията „Великден за всеки” отново набира средства в помощ на пенсионерите

Кампанията „Великден за всеки” отново набира средства в помощ на пенсионерите

Кампанията „Великден за всеки”, която преди две години започна спонтанно от Плевен, тази година отново набира средства за един по-хубав празник на българските пенсионери.

Това е една от най-смислените каузи на омбудсмана, смята самата Мая Манолова. Кампанията стартира от дома на Снежи Кежева, която при среща с Манолова преди две години разказа, че само няколко стотинки повече над определения праг я лишават от великденската надбавка, която правителството отпуска.

„Очевидно това са възможностите на държавата, но ние като общество имаме задачата да си подкрепим пенсионерите. За мен лично не знам кое е по-ценно – дали събраните средства или това, че стотици хора проявиха доброта, съпричастност и дариха. Според мен събуждането на доброто има по-голямо значение за нас като общество. Защото да дариш ти дава чувство на радост, съпричастност и удовлетворение, което нищо друго не може да ти даде”, каза Мая Манолова, която вчера беше в Плевен, за да се срещне с работници от фалиралата фирма „Звезда” в Долна Митрополия.

За двете кампании досега са събрани по 1 млн. лв. – в пари и продукти, което ни даде самочувствието да продължим и призовавам плевенчани да подкрепят своите пенсионери, като всеки преведе сума по сметката на кампанията или прати СМС на телефон 1255 в подкрепа на пенсионерите, за да имат един по-хубав Великден, апелира Мая Манолова.

Ето и банкова сметка, разкрита  в УниКредит Булбанк конкретно и единствено за целите на кампанията с титуляр Български Червен кръст (БЧК):

IBAN: BG53UNCR70001522802795;

Банков код: UNCRBGSF

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...