Акценти
Начало / Общество / Как със стар телефон можем да помогнем на дете

Как със стар телефон можем да помогнем на дете

„Дари телефон – помогни на дете!” е мотото на Коледната благотворителна кампания, организирана baner-KNSBот КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и Сдружение „Младежки форум 21”. Кампанията е в подкрепа на деца, чиито родители са загинали на работното си място.

Идеята е хората да предадат в специализирани пунктове старите си, неизползваеми мобилни телефони и смартфони, дори и да са неработещи. Дарените мобилни апарати ще бъдат оценени и събраните средства ще бъдат преведени по сметка на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”. За телефони, чиято стойност е 0 лв., фирмата оценител ще добави 1 лв., подкрепяйки благотворителната акция.
Със събраната сума ще бъдат подпомогнати стипендиантите на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”.  Подпомагат се 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на деца в неравностойно положение са необходими по 2 000 лв. на месец. Осигуряват се официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти. Благотворителният фонд изплаща еднократни дарения на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други.
В същото време в България има около 12 млн. мобилни телефони, над 8 млн. от които не се използват. Точно по този начин техните притежатели могат да подпомогнат една благородна кауза и да донесат повече сигурност и усмивки на 50 български деца.

В кампанията се приемат всякакви мобилни телефони и смартфони независимо от състоянието им. В Плевен ненужните телефони се предават в офиса на КНСБ. Стари телефони ще се приемат до края на месец януари 2014 г.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...