Акценти
Начало / Здравеопазване / И по празниците приемат сигнали за тютюнопушене на закрити обществени места

И по празниците приемат сигнали за тютюнопушене на закрити обществени места

Регионалната здравна инспекция в Плевен ще продължи да приема и през празничните дни на тел. 064/ 82 33 04 сигнали за нарушение на забраната за тютюнопушене на закрито. Това съобщи д-р Нела Цецова от инспекцията. Сигналите ще се проверяват в работните дни след съответните празници.

В момента се работи предимно по сигнали, тъй като дните са предпразнични и годината се приключва. Вчера, например, са постъпили 2 сигнала за нарушения на тоталната заповед за тютюнопушене като проверки са направени още същия ден, уточни д-р Цецова. Оказало се, че едното обаждане е неоснователно, а другото – основателно.

По спазване на пълната забрана за тютюнопушенето през последните две седмици са проверени 113 обекта като има съставени 3 акта за административни нарушения – те са допускане на тютюнопушене в закрити обществени места. Наказателните постановления са в процес на издаване. Нарушения са констатирани в две заведения с по-дълъг режим на работа – тип кафе-аперитиви, в Плевен, третото е извън областния център.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...