Акценти
Начало / Култура / И плевенските актьори ще помогнат за възстановяване на Пловдивския театър след пожара

И плевенските актьори ще помогнат за възстановяване на Пловдивския театър след пожара

Театър

И плевенските актьори ще подпомогнат финансово колегите си от Пловдив да преодолеят щетите от пожара, който избухна на 22 август в сградата на културния институт. Театралите ще изиграят благотворително представлението „Последният полов атлет” на 22 октомври от 19.00 часа в ДКТ“Иван Радоев“. Проявата е в рамките на  благотворителната кампания „Артисти за артисти”, която организираха Министерството на културата и Съюзът на артистите в помощ на Драматичен театър – Пловдив. Инициативата започна в началото на сезона и ще продължи до края на ноември. .

До момента в кампанията са се включили 11 театрални и оперни трупи, както и Симфониетите във Видин и Враца. Зрителите ще могат да разпознаят спектакъла с благотворителна цел, с който артистите са пожелали да подпомогнат своите колеги от Пловдив, чрез специалния стикер на афиша за представлението, информират от пресцентъра на Министерството на културата.

Инициаторите на кампанията ще направят стриктен публичен отчет за начина на изразходване на средствата от билетите за спектаклите, чрез които творците от цялата страна се включват в благотворителната кампания „Артисти за артисти”.

Снимка: Интернет

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...