Акценти
Начало / Политика / Активисти на „Атака” протестират срещу настаняването на бежанци в Плевенско

Активисти на „Атака” протестират срещу настаняването на бежанци в Плевенско

Атака

Активисти на политическа партия „Атака” протестираха срещу вероятното настаняване на бежанци от Сирия в Плевенско. Недоволните от обсъжданото на национално и местно ниво намерение се събраха пред сградата на Община Плевен, за да заявят ясно позицията си.

„Не желаем тук сирийски бежанци. Имаме предчувствие, че тези хора ще ни завземат и ще настъпи демографски взрив. Може да има и опасни елементи сред тях. Не искаме Плевен да стане втори Ливан”, коментира за infopleven Георги Христов, член на партията.

По думите му кметът проф. Димитър Стойков е споделил преди дни с тях, че „го натискат” от София да приеме 2 000 сирийски бежанци, понеже кметът на Харманли и хората там са се вдигнали на бунт. „Ние също не ги желаем в Плевен и няма да го допуснем. Ще протестираме докато е необходимо”, добави Христов. Активистите на „Атака” се опасяват, че след една-две години престой в българските села бежанците ще заявят, че „са граждани на тази държава и ще започнат да тероризират българите по селата. „Не стига, че циганите ги изнасилват и убиват, ами и тези сирийци да дойдат. Знаете ли какво  ще стане в Плевен? Нашите деца няма да смеят да се покажат по улиците”, коментира Христов. Той призова присъстващите да проверят какво става в Брюксел през нощта – белгийците са се скрили, а арабите бродят по улиците. „Това не го искаме в България”, категорични са членовете на „Атака”, които съгласуват всяка своя стъпка с централното си ръководство.

Протестиращите днес внесоха в Община Плевен и подписка срещу настаняването на бежанци в Плевен. Те се категорични, че ежедневно ще протестират пред Община Плевен. „Казахме на кмета – не трябва да ги допускаш. Иначе ще се борим и ще става страшно”, закани се Христов.

Атака 1

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

2 коментари

  1. плевенчанка

    Браво! Имало и в Плевен хора, на които не им е безразлично какво ще последва и са застанали смело да изразят позиция. Дано станат повече протестиращите, защото иначе като нищо ще ни ги натресат!

  2. Знам, че от „Атака“ не блестят с особен капацитет умствен, но се чудя откога хората в Плевен станаха толкова нетолерантни и озлобени. Пример е коментарът по-горе. Пък и, да ви кажа, като казвате браво на тези хора, знаете ли, че техния лидер като част от това правителство е отговорен за приемането на бежанци у нас? Как така правителството, подкрепяно с гласовете на „Атака“ казва, че в Плевен трябва да дойдат бежанци, пък от „Атака“ в Плевен изведнъж започват да протестират? Ми нали техните хора ни натрисат тия бежанци?Свикнали сме с шизофренията на „Атака“, но поне помежду си да си говорят. Че Волен май ще им забие шамар зад врата:)