Акценти
Начало / Любопитно / И паричките цъфнаха в Кайлъка

И паричките цъфнаха в Кайлъка

 DSCN5485

И паричките цъфнаха в Кайлъка. Майските цветя съвсем се объркаха от пролетните температури и нашариха с искрящите си бели главички зелените тревни площи на парка.

DSCN5476

С пролетни цветя, слънце и високи температури и настроението на плевенчани е пролетно. Много от тях не пропуснаха вчерашния прекрасен ден, за да се разходят и поспортуват в уникалната даденост на града. Върволицата хора по алеите се точеше и в двете посоки до тъмно. Съботният ден събра на едно място различни поколения – от пеленачета до старци на преклонна възраст. Тийнейджъри демонстрираха умения със скейтборд и роулери. Колоездачите също не пропуснаха прекрасната възможност за спорт. Спринтьори – професионалисти и любители, почиваха активно, освободени от излишните зимни дрехи и тичайки само по тениски.

DSCN5474

Най-щастливи обаче бяха децата. За тях в Кайлъка вече има повече площадки с разнообразни атракциони, които все още не са пострадали от вандалски пориви. Любителите на баскетбола от различни възрасти също играят с удоволствие на създаденото за целта игрище в близост до тенис кортовете.

DSCN5455

Новите пейки и маси за отдих и облагородени и почистени пространства привличат все повече хора в Кайлъка. Днешният ден също не е за изпускане, въпреки малко по-ниските температури.

DSCN5459

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...