Акценти
Начало / Общество / Нови 8 лица с увреждания ще ползват личен асистент в Червен бряг

Нови 8 лица с увреждания ще ползват личен асистент в Червен бряг

zp-bud

Нови 8 лица с увреждания ще ползват социалната услуга „Личен асистент“ в Червен бряг от този месец, информират от пресцентъра на Общината. Вече 69 потребители са обгрижвани в домашна среда от 69 лични асистенти по проект, който продължава трета година. Увеличението на броя на потребителите става възможно, след като е увеличена часовата квота по проекта от 7320 часа месечно на 8280 часа.

Проектът се нарича „Подкрепа на достоен живот”,  схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Алтернативи”. Финансирането е по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

До момента 61 тежко болни хора от Общината ползваха социалната услуга „Личен асистент” без заплащане  на каквито и да било такси.

В резултат на отличното изпълнение на показателите от екипа за администриране на проекта на ниво община през ноември 2013 г. Агенцията за социално подпомагане включи Община Червен бряг в Трети етап на реализация на проекта, в резултат на което бяха допълнени банката с лични асистенти и банката с потребители, желаещи да ползват социалната услуга. Желаещите да работят като лични асистенти преминаха през специално обучение, за което ще имат издадени сертификати. Изпълнението на проекта ще продължи до 31 август 2014 г.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...