Акценти
Начало / Видео / Истински спектакъл подари ансамбъл „Гайдуница“ на плевенчани (видео, снимки)

Истински спектакъл подари ансамбъл „Гайдуница“ на плевенчани (видео, снимки)

Пред правостояща и аплодираща бурно публика излезе тази вечер на плевенска сцена фолклорен ансамбъл „Гайдуница“. Салонът на Драматичния театър се оказа тесен за всички, които бяха пожелали да се насладят на концерта, поднесен от Ансамбъла.
Публиката стана свидетел на същински спектакъл, който започна с кратка прожекция, показваща пътя, който е извървял Ансамбъла през годините. Концертът, озаглавен „От извора…”, продължи с пресъздаването на български обичаи, което накара публиката да аплодира развълнувано.
Песни, танци и възстановки на някогашните нрави предизвикаха всички присъстващи да потропват с крак в ритъма на музика и да се пренесат в едно отминало, но не и забравено време.
Фолклорен клуб „Гайдуница“ е възстановен преди три години към читалище „Пробуда“ в село Подем с цел да съхранява и пресъздава фолклор от средна Северна България, но неговото начало е поставено назад в годините. С помощта на техния ръководител Людмил Стефанов, танцьорите от Ансамбъла печелят награди на международно ниво и показват фолклора ни из целия свят.

Следваща Предишна
Гайдуница
Гайдуница
Гайдуница

Гайдуница
Гайдуница
Гайдуница

Гайдуница
Гайдуница
Гайдуница

Гайдуница
Гайдуница
Гайдуница
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...

Един коментар

  1. Людмил Стефанов

    Aнсамбъл за изворен фолклор „ГАЙДУНИЦА“ е възстановен преди десет години а не педи три……..а общото му с фолклорен клуб „ГАЙДУНИЦА“ е само името му, двете формации са коренно различни в това което правят!!!!!!!!!!